Kristel Van Rumste neemt deel aan : 

Cadixroute 2014

Openlucht Kunsttraject “Cadixroute” op het Eilandje in Antwerpen.

Van 26/07/2014 tot en met 28/09/2014

Ook in 2014 gaan we voor een zomereditie van de “Cadixroute” op het Eilandje!

Op 26/07/2014 start de achtste editie van de Cadixroute. De route is +/- 3,5 lang en brengt je langs de dokranden van het Eilandje. Dit jaar zetten we met het parcours de dokranden van het Kempisch Dok en Kattendijkdok in de kijker. De dokrand van het Kempisch Dok en de aanpalende Binnenvaartstraat werden onlangs heraangelegd. Deze dokrand is nu een mooie flaneerzone. Ook het Kattendijkdok geven we graag extra aandacht met de kunstroute. De drukke Kattendijkdok-Oostkaai staat immers voor een grootscheepse heraanleg.  Hierdoor wordt het traject langs het water de komende jaren de manier op van de Londenbrug tot aan de Badboot te geraken.  Ook deze dokrand zetten we dus graag in de verf met de Cadixroute.  Dit betekent dat we alle werken een plekje langs het water kunnen geven. Een prima gelegenheid om door verleden, heden en toekomst van de wijk te wandelen en je onderweg te laten verrassen door de boeiende collectie van de Cadixroute 2014.

* De Cadixroute is een initiatief van Programma voor Stad in Verandering (Stad Antwerpen)

* Een gratis flyer met plan kan je afhalen bij Info Cultuur en Toerisme (Grote Markt 13 te Antwerpen) en het MAS Havenpaviljoen (Hanzestedenplaats 19 te Antwerpen).

* Gratis en doorlopend toegankelijk van 26/07/2014 tot en met 28/09/2014.

U kan het werk van Kristel Van Rumste ontdekken in de omgeving van de Londenbrug en het MAS, ter hoogte van het Verbindindsdok Oostkaai (zie Plan nr 7).

Van Harte welkom.

Contact :

Organisatie en andere info: https://www.facebook.com/stadinverandering

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kristel Van Rumste neemt deel aan:

Cadixroute 2013

Openlucht Kunsttraject van Eilandje naar Dam

Van 27 juli 2013 tot en met 29 september 2013

Ontdek het Eilandje en omgeving als openluchtatelier tijdens de zomereditie van Cadixroute 2013

Het openluchtproject ‘Cadixroute’ is in 2013 aan haar zesde editie toe. Deze keer werd gekozen voor een zomereditie die afsluit in de week van Open Ateliers. Met dit kunsttraject in openlucht wil Programma voor Stad in Verandering (Stad Antwerpen) zowel de kunstminnende bezoeker als de toevallige passant naar de omgeving van het Eilandje brengen en vanuit een andere invalshoek dit gebied in verandering laten beleven. Een verrassende collectie van reproducties van 2 x 2 meter groot in het openbaar domein brengt dit jaar het thema ‘ Wijk aan het water’ tot leven.

De uitvalsbasis voor de Cadixroute blijft de Cadixwijk.  Van hieruit brengt de route je langs de andere delen van “het Eilandje” en Park Spoor Noord , tot aan “den Dam”. ( Het openluchtparcours is ongeveer 4 km.)

* Gratis en doorlopend toegankelijk van 27 juli 2013 tot en met 29 september 2013.

* De Cadixroute is een initiatief van Programma voor Stad in Verandering (Stad Antwerpen)

* Folder met alle deelnemende kunstenaars en een plannetje is te krijgen bij Info Toerisme (Grote Markt – Antwerpen) en tijdens overzichtstentoonstelling van Open Ateliers (20-29 september 2013) in de Kunstenhal SISA, (Kempisch Dok,  Westkaai - Antwerpen).

U kan het werk van Kristel Van Rumste ontdekken in de Londenstraat ter hoogte van de Londenbrug

 (zie Plan nr 9).

Van Harte welkom.

Contact :

Organisatie en andere info: https://www.facebook.com/stadinverandering

Kristel Van Rumste : www.kristelvanrumste.be en www.kristelvanrumste.weebly.com

---------

Cadixroute 2012:

Kristel Van Rumste nam deel aan:

Kunsttraject van de Cadixwijk naar het droogdokkeneiland.
van 22 september tot 22 december 2012.

De Cadixroute 2012 loopt van 22 september tot 22 december 2012 met als thema ‘ Wind en Water’.

Dit jaar is het kunstparcours Cadixroute al aan haar vijfde editie toe. Het openluchttraject  langs kunstreproducties toont u de veranderende stad. U start in de Cadixwijk op het Eilandje. Hier kunt u zien hoe de nieuwe woonwijk volop gerealiseerd wordt. U wandelt langs het toekomstige wijkplein naar de nieuwe badboot aan het Kattendijkdok.

De Cadixroute leidt u ook naar het toekomstige Droogdokkenpark. Deze prachtige uitwaaiplek aan de Scheldebocht wordt de komende jaren hét nieuwe park. U kunt het nu al ontdekken en beleven tijdens de Cadixroute.

Voor deze editie lieten 43 kunstenaars zich inspireren door de thema’s wind en water, de kenmerken van gebieden ‘langs de kade’. De kunstenaars nemen u elk vanuit hun eigen discipline en interpretatie van de thema’s mee op sleeptouw. De ene deed dat dromerig, de ander abstract of realistisch. Terwijl u wandelt langs dok, rivier en park van de toekomst, dompelt u onder in de boeiende sfeer van de veranderende stad en haven. Op het einde van de Cadixroute wordt u getrakteerd op één van de mooiste zichten op stad en stroom.

 We wensen u veel wandel- , ontdek- en uitwaaiplezier.

* Gratis en doorlopend toegankelijk van 22 september tot 22 december 2012.

 

* De Cadixroute is een initiatief van Programma voor Stad in Verandering, met dank aan Open Ateliers.

 

 * Folder met alle deelnemende kunstenaars en een plannetje is te krijgen bij de Stadswinkel en Info Toerisme (Grote Markt)

U kan het werk van Kristel Van Rumste ontdekken in de omgeving van de droogdokkenweg / sluizenweg. (Plan nr volgt ). Een voorsmaakje van haar grafiekwerken vindt u alvast hierbij.

Van Harte welkom.

De 'Cadixroute' brochure kan u inkijken via volgende link.

(link volgt )

 

 

----------

 

info Cadixroute 2011:

Kristel Van Rumste nam deel aan:

Kunsttraject van de Cadixwijk naar het droogdokkeneiland.
van 17 september tot 20 november 2011.

De Cadixroute 2011 loopt van 17 september tot 20 november 2011 met als thema ‘ Stad en Water’.

De ‘Cadixroute’ heeft er al drie succesvolle editiesopzitten. Het artistieke parcours tegen de achtergrond van het ‘Eilandje in verandering’ bracht de voorbije jaren vele geïnteresseerde bezoekers naar de Cadixwijk en omgeving. Daarom koppelt Programma voor Stad in Verandering van stad Antwerpen ook dit najaar een kunsttraject in openlucht aan Open Ateliers.

‘Cadixroute’ is een organisatie van Programma voor Stad in Verandering van stad Antwerpen en sluit aan bij de overzichtstentoonstelling van Open Ateliers in de kunstenhal SISA, Kempischdok-Westkaai.

U kan het werk van Kristel Van Rumste ontdekken in de omgeving van de droogdokkenweg / sluizenweg. (Zie plan nr 21). Een voorsmaakje van haar grafiekwerken vindt u alvast hierbij.

Van Harte welkom.

De 'Cadixroute' brochure kan u inkijken via volgende link. (Kristel werk en info zie p 70-71).

http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/81/45/510.Y29udGV4dD04MDM0MDMx.html

 

info : kristelvanrumste@skynet.be + 32 476 875 850 www.kristelvanrumste.be

 


info editie 2010:

CADIXROUTE 2010:

Kristel Van Rumste nam deel aan het :

Kunsttraject van de Cadixwijk naar het droogdokkeneiland.
zaterdag 18 tot zondag 26 september 2010

(verlengd t/m 8 november 2010)

Doorlopend en gratis toegankelijk.
Volledige traject: ca. 2,5 km
Start: SISA Kunstenhal, Kempischdok-Westkaai, Cadixwijk
Einde: Sloepenweg, droogdokkeneiland

Sinds 2007 kan u tijdens ‘Cadixroute’ een minder gekend stukje stad ontdekken. Het project brengt u op plekken waar u anders misschien niet zou komen en dit aan de hand van een origineel artistiek parcours. De eerste twee edities brachten u door de Cadixwijk, een deel van het Eilandje dat de komende jaren een grondige verandering zal ondergaan. Tijdens deze derde editie vertrekt de route opnieuw in deze wijk, maar neemt ze u mee tot op het droogdokkeneiland aan de Scheldebocht. Terwijl u onderweg verrast wordt door het werk van verschillende kunstenaars uit Antwerpen en omgeving, ontdekt u een unieke site aan de Schelde. In het kader van de heraanleg van de Scheldekaaien plant de stad hier immers het ‘droogdokkenpark’.

‘Cadixroute’ is een organisatie van Programma voor Stad in Verandering van stad Antwerpen en sluit aan bij de overzichtstentoonstelling van Open Ateliers in de kunstenhal SISA, Kempischdok-Westkaai.

U kan het werk van Kristel Van Rumste ontdekken in de omgeving van de droogdokkenweg / sloepenweg, langs de kant van het water. (Zie plan nr 14). Een voorsmaakje van haar grafiekwerken vindt u alvast op de affiche. Van Harte welkom.

info : kristelvanrumste@skynet.be + 32 476 875 850 www.kristelvanrumste.be

..